Herfstig haakproject

Nu mijn rozen omslagdoek klaar is, zat ik al even te broeden op een nieuw project. Ik vond op pintrest een link naar een heel mooie warmere omslagdoek. Helemaal blij opende ik de link, om erachter te komen dat de link niet meer klopt en ik dus het patroon nog niet heb. Binnenkort de afbeelding maar eens googlen dus. Dat viel tegen dus het project even op halt gezet.

En toen liep ik vrijdag in de Action en zag deze acryl liggen in verschillende kleurcombinaties.

image

En die kon ik uiteraard niet laten liggen. Ik weet dat het niet de beste kwaliteit is en waarschijnlijk redelijk snel zal pluizen,  maar ik nam toch 6 bollen mee.

Verder zoekend op pintrest vond ik dit gratis patroon. Omdat ik niet zo heel graag haak vanuit tekst besloot ik hem eerst om te zetten in een teltekening.

image

Het kostte mij zo’n 7 pogingen en de nodige frustratie maar toen had ik hem op papier staan. Ik moet ook gewoon alles goed lezen ipv gelijk naar het “echte” patroon ga. In de tekst vooraf staat namelijk precies beschreven waar ik de mist in ging.

En toen starten.

image

Na toer 3 en 4 blijf je deze om en om herhalen totdat de doek groot genoeg is, volgens het patroon tot toer 40.

Ik haak met dubbele draad wat een apart effect geeft met deze acryl die steeds van kleur veranderd. Steeds nieuwe combinaties komen door toeval bijeen.

Nu was ik afgelopen nacht “gezegend” met extreme insomnia dus ging het haken aardig door (na 4 uur klaarwakker in bed heeft het weinig zin nog langer te blijven liggen)
Vanmorgen om 5 uur was ik dus al aardig op weg.

image

Ook vanmiddag had ik nog even kans de haaknaald op te pakken en kwam vandaag tot toer 25.

image

Hoewel ik blij ben met het resultaat denk ik toch dat ik hem hierna nogmaals ga maken, wellicht in een andere kleurcombinatie, en met 1 of 2 naalden dikker (haak nu met naald 7). Ik denk namelijk dat hij dan nog mooier zal vallen. Maar eerst deze afmaken.

Benieuwd hoeveel dagen dat nog gaat kosten. Hopelijk deze week geen last meer van insomnia en het is ook nog eens feestweek dus erg snel zal het niet zijn.. maar.. eind september moet 100% zeker lukken. ..

2 gedachtes over “Herfstig haakproject

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s